Типи печей
Теплонакопительні печі
Теплонакопительні печі по суті це Українська груба, особливість даних печей це накопичувати тепло в цегляній масі. Після розпалу такої печі час розігріву, від двох до трьох годин, грубка нагрівається, після чого піч починає прогрівати приміщення. Така піч як важка машина, яку розштовхувати по дорозі, а потім вона котиться. Час тепловіддачі таких печей до двох діб. Мінус печі тільки на початку прогріву, далі як паровоз тільки подкідай дрова у вогонь. Акумуляція тепла в таких печах неперевершений плюс і його головне достоїнство.
![]() |
Варильні печі
|
Російські печіРосійська піч - це унікальна споруда, яка поєднує в собі величезну кількість функцій. Це і опалювальна піч, і домашній доктор (на теплій лежанці можна погріти спину і вилікувати безліч хвороб), і варильна піч (причому страви, приготовані в Руській печі, оцінить найвибагливіший гурман), і хлібопіч, і коптильня. Російську піч використовують для сушіння грибів, трав, фруктів, деякі використовували Руську піч, як парилку в лазні, крім усього іншого Російська піч - це унікальний інтер'єр вашого житла, цей твір пічного мистецтва. |
![]() |
![]() |
Печі - кам'янкиВарильні печі призначені для приготування найрізноманітнішої їжі. Традиційні варильні печі, як правило, включають в себе варильну чавунну плиту і духовку, для зручності до деяких додається водогрей, для того, щоб у господині була гаряча вода під рукою. |